Om Osteverkstedet

Småskala ysteri startet i 2013 av Andrea Maggioni, opprinnelig fra Milano i Italia. Andrea har sin osteutdanning fra Nord-Italia og har jobbet på ysteri i Puglia i Sør-Italia. Han har tatt med seg de beste oppskriftene fra Mimmo, en lokal ostemaker i Oria (Manduria), og yster for hånd etter gammel italiensk tradisjon, med norsk melk. Ostene er helt uten konserveringsmidler eller unødvendige tilsetningsstoffer, melken er helten og får spille hovedrollen på Osteverkstedet. Sørlandsk Mozzarella bader for eksempel bare i rent Lillesandsvann.

Osteverkstedet fokuserer først og fremst på produksjon av ferske og mellomlagrede italienske oster. Enkelte av disse ostene er kanskje ukjente for nordmenn, men vi tror de vil passe den norske gane.

Vi yster ikke store volum, dette gjør produksjonen fleksibel og det kan ystes ut ifra etterspørsel. Vi gjør alt vi kan for å skåne naturen, og bruker derfor så lite emballasje som mulig. 

Ysteriet holder til i oppussede verkstedshaller i en nedlagt bensinstasjon, navnet kom derfor av seg selv!

Ostene lages av melk fra lokale kuer som bor hos Johan Isak Tveit på Trøe kun 3,4 km øst for Osteverkstedet.

Sørlandsk melk har masse smak som gir ostene et karakteristisk særpreg.                                                                                                 

Ostene blir aldri helt like, melken endrer seg etter sesong. Størrelse og form på Sørlandsk Mozzarella kan og vil variere litt fordi de er håndlagde.

Andrea stiller meget strenge krav til hygiene og har derfor dessverre ikke utsalg på produksjonsstedet, sjekk gjerne "Spis og Kjøp" for å finne alle våre samarbeidspartner.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt:

+47 46652178

eller

andrea@osteverkstedet.no